Exadata-databaseservice

Oracle Exadata Database Service biedt bewezen Oracle Database functies op speciaal ontwikkelde, geoptimaliseerde Oracle Exadata infrastructuur in de openbare cloud en op Cloud@Customer. U kunt het beheer vereenvoudigen en de kosten verlagen dankzij ingebouwde cloudautomatisering, flexibele schaalbaarheid van resources, beveiliging en snelle prestaties voor alle Oracle Database workloads.

Maak kennis met nieuwe Exadata platforms in OCI (13:44)

Aankondiging van Exadata Exascale: 's werelds enige intelligente data-architectuur voor de cloud

Kothanda Umamageswaran en Jia Shi laten zien hoe de volgende generatie Exadata cloudarchitectuur op elke schaal uitzonderlijke prestaties biedt voor AI, analyses en kritieke workloads.

Waarom kiezen voor Exadata Database Service?

  • Goede prestaties en lage kosten op elke schaal

    Voer AI, analyses en bedrijfskritische workloads voorspelbaar, snel en op elke schaal uit met Oracle Exadata Exascale, de intelligente data-architectuur voor een betaalbare, hyperflexibele databaseservice.

    Oracle kondigt Exadata Exascale aan, de intelligente data-architectuur voor de cloud

  • Grotere efficiëntie en schaalbaarheid

    Stem de database-infrastructuur en het databaseverbruik af op uw vereisten en breng SQL-query's over naar intelligente opslagservers voor snellere uitvoering van workloads op schaal.

  • Breng AI naar uw data

    Voer AI Vector Search uit met Oracle Database 23ai op Exadata Database Service met Exadata System Software 24ai en laat vectorbewerkingen over aan opslagservers voor de prestaties en schaal die u nodig hebt.

    Lees het artikel in het CIO Magazine (pdf)
  • Operationele controle, ingebouwde automatisering en keuzemogelijkheden

    Vereenvoudigd operationeel beheer en beveiliging geven u meer controle. Combineer ingebouwde automatisering van dagelijkse taken met een volledig compatibele openbare cloud-, hybride cloud- en multicloud-implementatie van uw keuze.

    Onderzoeksnota van dbinsight: Oracle Database@Azure herdefinieert multicloud

De snelste, meest schaalbare Oracle Database service met cloudautomatisering die u beheert

Exadata Database Service optimaliseert transactieverwerking, analytics, AI Vector Search en databaseconsolidatie, zodat u meer kunt doen voor minder geld.


Diagram De snelste, meest schaalbare Oracle Database service met cloudautomatisering die u beheert, omschrijving hieronder

Deze afbeelding geeft een algemeen overzicht van de bedrijfswaarde van Oracle Exadata Database Service in 3 kolommen:

  • In de eerste kolom, met de titel 'Move as is' (Ongewijzigd verplaatsen), wordt getoond dat klanten alle Oracle Database workloads kunnen verplaatsen van on-premises naar Exadata Database Service zonder applicaties te refactoreren. De service ondersteunt alle databasefuncties, -opties en -beheerpakketten. U kunt tientallen tot duizenden Oracle databases, alle workloads (of het nu gaat om OLTP, in-memory of operationele analytics) een geconvergeerde database en vrijwel elke ontwikkelstijl in één Exadata cloudomgeving uitvoeren, waardoor dit het ideale cloudplatform voor databaseconsolidatie is.
  • In de tweede kolom met de titel 'Exadata Database Service' wordt getoond dat beheerders volledige operationele controle behouden terwijl het beheer wordt vereenvoudigd met ingebouwde automatisering. U kunt kiezen uit een gedeelde of dedicated infrastructuur met flexibele schaalbaarheid van resources, beveiliging en snelle prestaties voor alle Oracle Database workloads om het beheer te vereenvoudigen en de kosten te verlagen. Exadata Database Service op Exascale Infrastructure, beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure (OCI), wordt uitgevoerd in pools met gedeelde compute-resources die zijn geoptimaliseerd voor databases. Exadata Database Service op Dedicated Infrastructure is beschikbaar in de openbare cloud op Exadata Cloud Infrastructure in OCI en op Oracle Database@Azure, of op Exadata Cloud@Customer in uw datacenter.
  • De derde kolom, getiteld 'Benefits' (Voordelen), bevat zeven voordelen van Exadata Database Service:
    • Snelle, voorspelbare prestaties
    • Lagere totale eigendomskosten
    • Schalen en patches toepassen zonder uitvaltijd
    • On-demand schalen van resources
    • Consolidatie met hoge dichtheid
    • HA-inrichting met één klik
    • Extreme beschikbaarheid
    • Sterke, ingebouwde beveiliging
Het diagram toont de snelste, meest schaalbare Oracle Database service met cloudautomatisering die u beheert.

Exadata Database Service biedt u de flexibiliteit om aan diverse bedrijfsvereisten te voldoen met implementatiemogelijkheden voor openbare of hybride clouds, een volledig beheerde infrastructuur en verbruiksmodellen met licenties of BYOL (Bring Your Own License).

Prestaties waarop u kunt rekenen

Tijd is geld in de cloud. Exadata Database Service biedt extreme prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid om aan de voortdurend stijgende workloadvereisten te kunnen voldoen in openbare en hybride clouds van uw keuze.

Snelle transactieverwerking en een snelle respons met slechts

17 µs

aan SQL-leeslatentie

OLTP-databaseworkloads versnellen met tot

22,4 mln

IOPS voor lezen SQL

Bredere, diepere en snellere analytics mogelijk maken met tot

2880 GB/sec.

met volledig uitschalen

Ruimte voor het uitbreiden van datawarehouses tot wel

40 PB

gecomprimeerd


De prestaties en capaciteit zijn afhankelijk van het Exadata platform en de omvang van de implementatie.

Succesverhalen van klanten over nieuwe Exadata Database Service

Bekijk meer succesverhalen van klanten

Operationele hoogtepunten van Exadata Database Service

Typische gebruiksscenario's en klantresultaten

  • Behaal superieure prestaties, consistent en op elke schaal

    Lever uitstekende prestaties voor al uw Oracle databases, van kleine instances tot databases die honderden of duizenden cores vereisen.
    Lees het verhaal van VLI
    Lees het verhaal van MetrôRio

  • Consolideer databases om prestaties te verbeteren en kosten te verlagen

    Standaardiseer operationeel beheer, verlaag de kosten met minder infrastructuur en lever snelle, voorspelbare prestaties voor alle workloads door databases te consolideren op Exadata Database Service.
    Lees het verhaal van NRMA
    Lees het verhaal van MoMRAH

  • Behoud dataresidentie met een databasecloudservice in uw datacenter

    Vereenvoudig uw activiteiten met Exadata Database Service en OCI-beheer terwijl u voldoet aan de vereisten voor dataresidentie en lokale connectiviteit waaraan openbare datacenters in de cloud niet kunnen voldoen.
    Lees het verhaal van LALUX
    Lees het verhaal van EOPYY

  • Verlaag de kosten voor dynamische workloads

    Voer tijdgevoelige applicaties uit, start nieuwe programma's en versnel financiële afsluitingen met op- en afschalen van krachtige resources, en dat allemaal zonder onderbreking van databasebewerkingen.
    Lees het verhaal van Makro Atacadista
    Lees het verhaal van n11.com

  • Verbeter noodherstel

    Beheer gesynchroniseerde reservedatabases of replicadatabases voor herstel van on-premises databases, Oracle Database@Azure of Oracle Cloud Infrastructure databases.
    Lees het verhaal van CRIF High Mark

  • Ontwikkel en test sneller

    Richt snel krachtige databases in met behulp van thin clones en ingebouwde low-code tools om nieuwe applicaties te ontwikkelen. Voeg semantisch zoeken en Retrieval-Augmented Generation (RAG) toe met behulp van AI Vector Search in Oracle Database 23ai.
    Lees het verhaal van het A.C. Camargo Cancer Center

Keuze uit kosteneffectieve verbruiksmodellen

Inrichting is eenvoudig dankzij de verbruiksmodellen inclusief licentie en verbruiksmodellen op basis van BYOL (Bring Your Own License).


Diagram van verbruiksmodellen, beschrijving hieronder

Deze afbeelding bevat een overzicht van de kosteneffectieve prijzen van Exadata Database Service, de keuze aan verbruiksmodellen en het flexibel schalen van resources waarmee u het coreprocessorverbruik kunt afstemmen op de workloadvraag voor de beste prestaties tegen de laagste kosten.

Exadata Database Service is een geautomatiseerde Oracle Database service, waarmee organisaties databases kunnen uitvoeren met de hoogste prestaties, beschikbaarheid, beveiliging en kosteneffectiviteit. Het serviceabonnement heeft wereldwijd consistente prijzen, computeverbruik met betalen naar gebruik en online schalen.

De service biedt twee abonnementsmodellen:

  • Een verbruiksmodel inclusief licentie omvat Oracle Database Enterprise Edition plus alle geavanceerde databaseopties en beheerpakketten. Dit model is ideaal voor organisaties met nieuwe workloads, nieuwe functies en mogelijkheden om te gebruiken en behoeften voor dynamisch gebruik.
  • Met een BYOL (Bring Your Own License) worden de kosten voor migratie naar de cloud geminimaliseerd doordat uw bestaande licenties voor Oracle Database Enterprise Edition en Database Option worden geïmplementeerd op Exadata Cloud Infrastructure zodat de abonnementskosten worden verlaagd. Naast de databaselicenties die u gebruikt, omvat het BYOL-abonnement ook het recht om Transparent Data Encryption (TDE), Diagnostics Pack, Tuning Pack, Data Masking and Subsetting Pack en Real Application Testing te gebruiken zonder licentierechten te betalen voor deze databaseopties en beheerpakketten.

Exadata Database Service biedt volledig flexibele CPU-schaalbaarheid. Zo kunt u de omvang van uw omgeving aanpassen voor normale workloads, coreprocessoren tijdens piekperioden op- en weer omlaagschalen wanneer de vraag weer normaal wordt. U kunt computeresources op aanvraag schalen of eenvoudig automatiseren met scripts om de compute te schalen op basis van vooraf bepaalde criteria.


Hetzelfde service- en besturingsvlak voor implementaties

Exadata Database Service biedt een vertrouwde gebruikerservaring voor alle implementaties, zodat u zich eenvoudig en met vertrouwen kunt aanpassen aan veranderende bedrijfsbehoeften zonder dat u iets hoeft te leren of extra training nodig hebt.


Diagram van uniforme gebruikerservaring, beschrijving hieronder

Exadata Database Service biedt een vertrouwde gebruikerservaring. Voor alle implementatieopties worden processen overal in dezelfde cloudbeheerlaag gebruikt.

In de openbare cloud is Exadata Database Service beschikbaar in alle OCI-regio's en geselecteerde Microsoft-regio's. Er zijn geen kosten vooraf en geen verplichtingen op de lange termijn met uitzondering van een minimumperiode van 48 uur. U hebt keuze uit een gedeelde of klantgerichte dedicated Exadata infrastructuur.

Bij implementatie in privéclouds of hybride clouds in uw datacenter in een door Oracle beheerde Exadata cloudomgeving geldt een verplichting van vier jaar voor de infrastructuur. Zo kunt u voldoen aan alle vereisten voor dataopslag en -beveiliging.


Het is dezelfde service en dezelfde cloudbeheerlaag in omgevingen met OCI, meerdere clouds, een hybride cloud en een dedicated cloud.

Snel, efficiënt en betaalbaar

Exadata Database Service op Exascale Infrastructure biedt uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beveiliging voor databaseworkloads van elk type en elke schaal. Met deze service, die is gebouwd op pools van gedeelde compute- en opslagresources die zijn geoptimaliseerd voor databases, kunnen zowel grote als kleine organisaties de kosten tot een minimum beperken dankzij kleine configuraties, granulaire en flexibele schaalbaarheid en het pay-per-use-model.


Diagram van Exascale Infrastructure, beschrijving hieronder

Exadata Database Service op Exascale Infrastructure is gemakkelijk te configureren, eenvoudig en krachtig voor alle databaseworkloads, op elke schaal.

Exascale Infrastructure is gemakkelijk te configureren en maakt gebruik van gedeelde pools met compute- en opslagresources. In deze infrastructuur kunt u eenvoudig VM-clusters (virtuele machine) en een Exascale databaseopslagkluis instellen. U kunt al beginnen met slechts 8 ECPU's per VM en een Exascale kluis van 300 GB.

Schaal ECPU's flexibel online om aan de workloadvraag te voldoen. U kunt de capaciteit van de Exascale kluis online schalen naar maximaal 100 TB.

Exadata Database Service op Exascale Infrastructure is zeer flexibel. U kunt in dezelfde omgeving een of meer databases en alle databaseworkloads uitvoeren. Daarnaast kunt u bedrijfsdatabases en essentiële productiedatabases uitvoeren om kant-en-klare, ruimtebesparende thin clones te maken en zo de productiviteit van uw ontwikkelaars verbeteren. Versnel innovatie en bied ontwikkelaars de hoge prestaties en beschikbaarheid van Exadata met voordelige Exascale thin clones.


Eenvoudig schalen

Met Exadata Database Service op Dedicated Infrastructure beschikken klanten over hun eigen database en intelligente opslagservers die onafhankelijk kunnen worden opgeschaald ter ondersteuning van elke workload of geconsolideerde omgeving.


Diagram van Dedicated Infrastructure, beschrijving hieronder

Exadata Cloud Infrastructure en Exadata Cloud@Customer zijn klantgerichte omgevingen die volledig worden beheerd door Oracle.

Door krachtige cloudautomatisering kunnen klanten het systeem met minimale inspanning beheren. Klanten kunnen updates van besturingssystemen en databases toepassen volgens het schema van hun voorkeur.

Kies het niveau van databaseautomatisering per workload. Hierbij worden Exadata Database Service, Autonomous Database of beide uitgevoerd in dezelfde Exadata cloudomgeving.

De startconfiguratie omvat twee Exadata Database servers en drie Exadata Storage servers. U kunt uitbreiden tot maximaal 32 databaseservers en 64 opslagservers in één Exadata Cloud Infrastructure of Exadata Cloud@Customer omgeving.

U kunt database- en opslagservers onafhankelijk schalen, online en zonder downtime of migratieproblemen.

Het resultaat is voorspelbare prestaties op schaal en nauwkeurige controle over het toewijzen van resources. Schaal uw databaseresources flexibel en betaal alleen voor de cores die u gebruikt.

Veelvoorkomende uitbreidingssoorten zijn:

  • OLTP: compute uitbreiden
  • Datawarehouse: opslag uitbreiden
  • Gemengde workloads: evenwichtige compute- en opslaguitbreiding

Het verbruik van databaseserverlicenties die op Dedicated Infrastructure worden uitgevoerd, kan op elk gewenst moment worden op- of afgeschaald zonder uitvaltijd. Zo kunnen gebruikers zowel de prestaties optimaliseren als de kosten verlagen.

Datatoegang combineren voor meer flexibiliteit

Oracle Database is een geconvergeerde database die de beste ondersteuning biedt voor moderne datasoorten en -workloads. Met Exadata Database Service kunt u veel verschillende projecten ondersteunen en meerdere databaseversies, inclusief Oracle Database 23ai, uitvoeren op één platform. Hierdoor wordt de complexiteit en de overhead voor beheer aanzienlijk verminderd en worden de risico's geminimaliseerd.


Diagram voor dataconvergentie, beschrijving hieronder

Deze afbeelding toont een geconvergeerde datastrategie met behulp van Oracle Database om diverse data- en workloadsoorten te centraliseren via meerdere soorten analytics binnen een Oracle Database engine, waarbij al uw Oracle databases op Exadata Database Service worden geconsolideerd voor eenvoudiger beheer van bedrijfsdata en verlaging van de kosten.

Met de geconvergeerde, multimodeldatabase-engine van Oracle kunt u vele soorten data opslaan en doorzoeken met dezelfde databasetechnologie en ondersteuning voor OLTP, in-memory, analytics en gemengde workloads.

Oracle Database ondersteunt machine learning, blockchain, grafiekdata, ruimtelijke data, JSON, REST, events, edities en IoT-streaming als onderdeel van de coredatabase, zonder extra kosten.

U kunt Exadata Database Service uitvoeren in de openbare cloud op Exascale Infrastructure of Exadata Cloud Infrastructure of in uw datacenter op Exadata Cloud@Customer of in een dedicated OCI-regio.

Het consolideren van databases met Exadata Database Service biedt belangrijke voordelen, zoals:

  • Vereenvoudigd operationeel beheer
  • Superieure servicekwaliteit (QofS) voor alle databases
  • Grotere efficiëntie en lagere kosten

Met de geconvergeerde database-engine van Oracle kunt u vele typen data, zoals bijvoorbeeld AI-vectoren, opslaan en doorzoeken met dezelfde databasetechnologie. De service biedt native ondersteuning voor OLTP, analyses, semantische zoekopdrachten, applicatieontwikkeling en gemengde workloads.

Databases migreren naar de cloud zonder uitvaltijd en zonder refactorering

Exadata Database Service is volledig compatibel met alle implementaties van Oracle Database en Exadata. Hierdoor kunt u applicaties eenvoudig naar de cloud migreren maar dan zonder de tijd, resources en risico's die gepaard gaan met refactoring. Oracle Zero Downtime Migration biedt een geautomatiseerde migratieworkflow met de methoden die u wilt, zodat u kunt kiezen voor de beste aanpak voor elke applicatie.


Diagram voor migratie zonder downtime: beschrijving hieronder

In deze afbeelding ziet u hoe de overstap naar de cloud kan worden vereenvoudigd door volledige compatibiliteit met on-premises implementaties en zonder uitvaltijd.

Exadata Database Service ondersteunt alle functies van Oracle Database Enterprise Edition, geavanceerde databaseopties en beheerpakketten. Het platform is volledig compatibel met on-premises en cloudimplementaties, en biedt de volgende voordelen:

  • Geen refactorering nodig
  • Geminimaliseerd migratierisico
  • Voorspelbare prestaties ongeacht waar data zich bevinden

Oracle Zero Downtime Migration vereenvoudigt migratie zonder extra kosten, waardoor u kunt migreren zonder uitvaltijd, met minimale impact op productieomgevingen en met de efficiëntie van validatie vóór en na de migratie.

U kunt kiezen uit verschillende migratiemethoden voor de beste aanpak per workload:

  • Fysieke migratie is het snelst en biedt een keuze uit online of offline processen. Deze methode is van toepassing bij het migreren van Linux naar Linux en wanneer de bron- en doeldatabases dezelfde versie hebben.
  • Logische migratie is de meest flexibele optie, waarbij het volgende wordt geboden:
    • Keuze uit online of offline processen
    • Mogelijkheid om te migreren tussen databaseversies
    • Migratie tussen platformen
    • Optie voor upgraden databaseversie tijdens migratie

11 juli 2024

Introductie van Exadata Database Service op Exascale Infrastructure

Bob Thome, vicepresident Product Management, Oracle

Oracle Exadata Database Service op Exascale Infrastructure is nu algemeen beschikbaar. Exadata Database Service biedt klanten over de hele wereld uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en beschikbaarheid en daarnaast ook de beveiligingsvoordelen waar ze voor hun Oracle Database workloads van afhankelijk zijn. Met de introductie van de zeer schaalbare en betaalbare Exadata Exascale infrastructuur zijn deze voordelen nu ook beschikbaar in Oracle Cloud Infrastructure (OCI) voor workloads van elke omvang en voor elke Oracle Database klant.

Informatiebronnen

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

Autonomous Database

De toekomst van Oracle Database
Meer informatie over Autonomous Database

Oracle Database Zero Data Loss Autonomous Recovery Service

Realtime bescherming van transacties in OCI
Meer over Oracle Database Zero Data Loss Autonomous Recovery Service

Oracle Exadata X10M

De snelste en meest schaalbare plaats om Oracle Database uit te voeren
Meer informatie over Oracle Exadata X10M

Zero Data Loss Recovery Appliance

Realtime on-premises bescherming van transacties
Meer informatie over Zero Data Loss Recovery Appliance