Database-technologieën

Vind de database die bij u past
Oracle biedt klanten voordelige en krachtige versies van Oracle Database, het beste beheersysteem voor geconvergeerde, multimodel-databases ter wereld. Ook biedt Oracle HeatWave MySQL- en NoSQL-databases. Met Oracle Autonomous Database, beschikbaar in Oracle Cloud Infrastructure of on-premises via Oracle Cloud@Customer en Dedicated Region, kunnen klanten hun omgeving met relationele databases vereenvoudigen en het aantal beheerworkloads verminderen.

Oracle Database 23ai: de krachtigste database voor AI ter wereld (3:10)
Bekijk de presentatie van Juan Loaiza tijdens Oracle CloudWorld 2024

Kijk persoonlijk of online voor een baanbrekende aankondiging over de toekomst van AI + AppDev, dinsdag 10 september om 16.00 uur PT.

Waarom zou u databases van Oracle kiezen voor al uw databehoeften?

  • IDC: Oracle Autonomous Database levert een rendement van 417% op

    Onafhankelijke studie van analisten laat zien hoe Oracle Autonomous Database aanzienlijke besparingen en een ROI van 417% biedt over vijf jaar, met slechts vijf maanden terugverdientijd.

  • Bescherm uzelf tegen datalekken

    Beoordeel, detecteer en voorkom databeveiligingslekken met Oracle Database-beveiligingsoplossingen voor versleuteling, sleutelbeheer, datamaskering, toegangscontrole voor bevoorrechte gebruikers, activiteitenmonitoring en auditing. Beperk het risico op een datalek en vereenvoudig en versnel compliance.

  • Gebruik één database voor alle datatypen en workloads

    Bevrijd applicatieontwikkelaars van de last van complexe transformaties en overbodige data met de geconvergeerde database van Oracle.

  • Implementeer waar nodig

    Implementeer Oracle Database waar nodig - in uw datacenter, openbare cloud of privécloud. Zo hebt u de flexibiliteit om te kiezen tussen implementatie in uw datacenter wanneer residency of latentie essentieel zijn, of in de cloud wanneer u wilt profiteren van schaalbaarheid en het grootste scala aan mogelijkheden.

  • Vereenvoudig de ontwikkeling van applicaties

    Maak de ontwikkeling en implementatie van bedrijfsapplicaties eenvoudiger met het meest uitgebreide databaseplatform met zowel applicatie- als dataservices. Bouw SaaS-apps met CI/CD, multitenant-databases, Kubernetes, cloud-native low-code technologieën op basis van GenAI.

  • Realiseer datasoevereiniteit en horizontale schaalbaarheid

    Gebruik wereldwijd gedistribueerde, lineair schaalbare, multimodel-databases die de vereiste datasoevereiniteit hebben en weinig vertraging en hoge beschikbaarheid bieden. Plaats data automatisch op de gewenste shard om handmatige voorbereiding van data te voorkomen. Ontwikkelaars kunnen een sharded database als één logische database behandelen, wat de ontwikkeling van applicaties vereenvoudigt.

Kies de implementatieoptie die het best bij u past

  • Oracle Database op uw locatie

    Voer Oracle Database uit op uw eigen locatie op uw eigen hardware. Of gebruik Oracle Exadata in uw datacenter voor de beste prestaties, flexibiliteit en kracht.

  • Oracle Cloud-technologie op uw locatie

    Het beste platform voor Oracle Database, veilig achter uw firewall geleverd en beheerd door Oracle.

  • Oracle Database op Oracle Cloud Infrastructure

    Profiteer van de rekenkracht, fysieke opslag en tools die routinematige databasebeheeractiviteiten vereenvoudigen en daarnaast van het krachtigste engineered systeem van Oracle, speciaal ontworpen voor het uitvoeren van grootschalige clouddatabases.

  • Oracle Database in multicloud-omgevingen

    Database-applicaties bieden sterke prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid in Azure door Oracle Database-services te gebruiken, die diep geïntegreerd zijn in Azure en die draaien op Oracle Cloud Infrastructure met een colocatie in Azure-datacenters.

Welke database past bij u?

Minder tijd besteed aan het beheren van databases

Oracle Autonomous Database neemt de complexiteit van het gebruiken en beveiligen van Oracle Database weg, terwijl het klanten de hoogste niveaus van prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid biedt.

Producten

Draait tot wel 3 keer sneller

Door Oracle Database uit te voeren op Exadata, het snelste platform voor Oracle Database, kunnen klanten de transactiesnelheden verhogen, zakelijke analytics en IT-beheer vereenvoudigen. Exadata is beschikbaar in datacenters van de klant en in de Oracle Cloud Infrastructure, waardoor klanten de hoogste prestatieniveaus kunnen bereiken voor door de klant beheerde databases en Oracle Autonomous Database.

Producten

Toonaangevende Oracle Database-technologie in datacenters van de klant

Oracle Database kan on-premises worden geïmplementeerd wanneer klanten zorgen hebben over data residency en netwerklatentie. Met Cloud@Customer-implementaties kan de nieuwste Oracle Cloud-technologie, waaronder Exadata en Autonomous Database, worden gehost in het datacenter van de klant.

Producten

Coördineren van database- en applicatieupgrades

Klanten met applicaties die afhankelijk zijn van specifieke Oracle Database-versies, hebben volledige controle over de versies die ze uitvoeren en wanneer die versies veranderen.

Producten

Versnel de ontwikkeling van JSON gerichte applicaties

Oracle Database biedt volledige ondersteuning voor schemeless applicatieontwikkeling met behulp van het JSON-datamodel om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen. Gebruik Oracle Database API voor MongoDB om MongoDB-applicaties te ontwikkelen en uit te voeren met Oracle Database, on-premises en in de cloud.

Producten

De populairste opensourcedatabase ter wereld in Oracle Cloud

Verbeter de queryprestaties van MySQL met ordes van grootte en krijg realtime analyse van uw transactionele gegevens, zonder de complexiteit, latentie, risico's en kosten die gepaard gaan met het dupliceren van gegevens voor extractie, transformatie en laden (ETL) naar een afzonderlijke analytische database. Verbeter de gegevensbeveiliging en implementeer HeatWave MySQL-gestuurde apps in Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Amazon Web Services (AWS) of Microsoft Azure.

Producten

Lage latentie in reactietijden en elastisch schalen

Oracle NoSQL helpt ontwikkelaars hun productiviteit te verhogen door een beheerde cloud service die datamodellen document en key-value ondersteunt te gebruiken.

Producten

Databasetechnologieën in Oracle Cloud

Een echt geautomatiseerde databaseoplossing

Oracle Autonomous Database is een alles-in-één-clouddatabaseoplossing voor datamarts, data lakes, operationele rapportage en dataverwerking in batches. Oracle gebruikt machine learning om alle routinematige databasetaken volledig te automatiseren en zo hogere prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en operationele efficiëntie te garanderen.

Producten

Robuust databeheer met zo min mogelijk complexiteit

Oracle Exadata is zeer toegankelijk en uiterst krachtig; het is de veiligste architectuur voor het uitvoeren van Oracle Database. Exadata kan de voetafdruk van uw datacenter verkleinen en de marktintroductietijd voor bedrijfskritische workloads versnellen.

Producten

De kracht van Exadata Cloud in datacenters van de klant

Oracle Exadata Cloud@Customer combineert de prestaties van Oracle Exadata met de eenvoud, flexibiliteit en betaalbaarheid van een beheerde databaseservice in de datacenters van de klant. Het is de eenvoudigste manier om uw bestaande Oracle-databases naar de cloud te verplaatsen, omdat het volledige compatibiliteit biedt met bestaande Exadata-systemen en Exadata Cloud Service. Exadata Cloud@Customer voorziet ook in de eisen van klanten ten aanzien van datasoevereiniteit en connectiviteit met lage latentie voor bestaande datacenterresources, terwijl het hen in staat stelt hogere databaseconsolidatie en -schaling te realiseren dan mogelijk is met andere on-premises databasecloudservices.

Producten

Bouw, schaal en beveilig databases in de cloud

Met Oracle Database Service kunnen organisaties volledig functionele Oracle Database-instances maken en beheren in Oracle Cloud Infrastructure (OCI). IT-teams richten databases in op virtuele machines met blokopslagvolumes, waardoor ze kosteneffectieve clouddatabaseservices bieden met een keuze uit Oracle Database-edities.

Producten

Oracle Database-services uitvoeren in Microsoft Azure

Met Oracle Database@Azure kunnen organisaties workloads laten draaien waar ze maar willen, moderniseren en innoveren met Oracle- en Azure-services, en de inkoop en het beheer via de cloud vereenvoudigen. Klanten kunnen de Azure-services die ze nodig hebben, combineren met Oracle Autonomous Database en Oracle Exadata Database Service, OCI-services die diep geïntegreerd zijn met en ondergebracht zijn in Azure-datacenters.

Kenmerken

  • De beste prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid van Oracle Database gecombineerd met de Oracle Exadata-infrastructuur
  • Prijzen en functionaliteit gelijkwaardig aan OCI, inclusief Oracle Real Application Clusters
  • De eenvoud, beveiliging en latentie van één enkele werkomgeving binnen Azure, inclusief gecombineerd identiteits- en toegangsbeheer voor databaseservices met Microsoft Entra ID
  • Servicelogboeken, statistische data en gebeurtenissen van Oracle Database zijn rechtstreeks beschikbaar in Azure voor eenvoudigere monitoring en probleemoplossing
  • De mogelijkheid om aankopen te doen op Azure Marketplace met bestaande Azure-commitments en om bestaande Oracle Database-licenties en overeenkomsten voor onbeperkte licenties te gebruiken

Eén MySQL-database voor OLTP en OLAP

HeatWave MySQL is de enige service waarmee databasebeheerders en app-ontwikkelaars OLTP- en OLAP-workloads rechtstreeks vanuit hun MySQL-database kunnen laten draaien. Dit maakt complexe, tijdrovende en dure verplaatsing en integratie van data met een afzonderlijke analysedatabase overbodig.

Producten

Hoge beschikbaarheid, flexibiliteit in datamodel, elastische schaalbaarheid

Oracle NoSQL Database Cloud Service biedt on-demand doorvoer en op opslag gebaseerde voorziening met ondersteuning van de datamodellen document, columnar en key-value, allemaal met flexibele transactiegaranties.

Producten

10 september 2024

De toekomst van applicatieontwikkeling met behulp van nieuwe AI-innovaties in Autonomous Database

George Lumpkin, vicepresident Product Management, Oracle

Met Autonomous Database en de nieuwste innovaties kunt u nu eenvoudiger en sneller apps bouwen die gebruikmaken van AI-gestuurde interfaces voor menselijke taal en gegevens waarin de mens centraal staat. Welkom in de toekomst van bedrijfsapplicatie-ontwikkeling met de AI-gestuurde infrastructuur van GenDev. Deze is nu beschikbaar en klaar om uw innovatieproces te transformeren.

Informatiebronnen

documentatie

Toegang tot de bibliotheek met databasedocumentatie

Toegang tot de volledige suite aan documentatie voor de nieuwste Oracle Database-release.

Cloudonderwijs

Ontwikkel uw databasevaardigheden

Oracle Training and Certification biedt leeroplossingen om vaardigheden op te bouwen en expertise te valideren. Lees meer over trainingen en certificeringen waarop u kunt vertrouwen om het succes van uw organisatie te waarborgen.

klantencommunity

Ask TOM-vraagbaak

Profiteer van gratis training, instructies en elke maand een Q&A met Oracle-experts.

Ontdek wat onze klanten zeggen

Logo van Gartner

Beoordelingen van uw vakgenoten, geverifieerd door Gartner

Logo van TrustRadius

Best beoordeelde software en services op basis van diepgaande evaluaties van geverifieerde gebruikers

Logo van G2

Zakelijke software en services op basis van gebruikersbeoordelingen en sociale data

Aan de slag met Oracle Database


Probeer Oracle Cloud Free Tier uit

Applicaties bouwen, testen en implementeren in Oracle Cloud - helemaal gratis.


Doe een workshop

Doe mee aan een verscheidenheid aan praktijktrainingen en workshops en ervaar onze beste technologie live.


Word gecertificeerd

Krijg toegang tot online training en certificeringen voor Oracle Database Cloud Services.


Neem contact op met de verkooporganisatie

Wilt u meer weten? Neem contact op met een van onze toonaangevende experts.