Oracle Red Bull Racing gaat dit seizoen voor de titel met ondersteuning van Oracle Cloud

Het F1-team met wereldtitels voor coureurs en constructeurs breidt zijn technologiepartnerschap uit door Oracle Cloud te gebruiken voor realtime racesimulaties, interactie met fans, ontwikkeling van motoren en nog veel meer.

Delen:

Oracle Cloud speelt een belangrijke rol in het resultaat van elke Grand Prix die we dit jaar hebben gewonnen, en elke Grand Prix waar we goede resultaten hebben behaald.

Christian HornerTeamchef en CEO, Oracle Red Bull Racing

Uitstekende rijvaardigheid en technologiegestuurde strategie.

Toen coureur Max Verstappen van Oracle Red Bull Racing zich in juli 2020 als tiende kwalificeerde voor de Grand Prix van Hongarije, wist de regerend kampioen bij de coureurs dat hij zich een weg door het veld moest banen om zelfs maar in de buurt van een podiumplaats te komen. Maar Verstappen en het team namen geen genoegen met een paar plekken omhoog op de ranglijst. Ze berekenden nauwgezet een agressieve racestrategie, en op een baan die erom bekendstaat dat inhalen moeilijk is, won Verstappen bijna acht seconden en evenaarde de beste inhaalrace ooit van het team, bekroond met een overwinning.

Red Bull Racing

De race in Hongarije was de culminatie van de combinatie van technologiegestuurde strategie, teamwork en uitstekende rijvaardigheid van Verstappen en Sergio Pérez, typerend het Oracle Red Bull Racing-seizoen van 2022. Het hielp het team het constructeurskampioenschap, de hoogste teamprijs van de sport, te behalen en de wereldtitel van Verstappen te verdedigen. Het team heeft een nauwe technologische samenwerking met Oracle, zoals het uitvoeren van miljarden Monte Carlo-simulaties met behulp van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om de verschillende scenario's en resultaatkansen voor en tijdens elke Grand Prix te verkennen.

"Dankzij alle simulaties die worden uitgevoerd voordat de race ook maar is begonnen, is het heel gemakkelijk om een andere strategie toe te passen tijdens de race, omdat alle informatie al aanwezig is, alles is voorbereid," zegt Verstappen. "Ik denk dat we zeker een strategisch voordeel hebben ten opzichte van andere teams."

Het winnen van beide top F1-trofeeën is geen kleine prestatie. Het illustreert de innovatie van het team, evenals het feit dat data en technologie worden omarmd om resultaten te stimuleren. Naast simulaties voor acties op de baan, ondersteunt Oracle technologie de introductie van Oracle Red Bull Racing's platform voor fanbetrokkenheid, The Paddock, en de vroege ontwikkelingsstadia van een nieuwe racemotor door Red Bull Powertrain, die waarschijnlijk in 2026 zijn debuut zal maken.

"Het is een ongelooflijk seizoen geweest. Zoveel hoogtepunten, zoveel geweldige prestaties," aldus Christian Horner, Team Principal en CEO van Oracle Red Bull Racing. "Als team hebben we dit seizoen zowel op de baan als daarbuiten gedaan wat we moesten doen, en daarbij leunen we sterk op de technologiepartners die een belangrijke rol spelen bij het succes van dit kampioenschap."

Dankzij alle simulaties voordat de race ook maar is begonnen, is het heel gemakkelijk om een andere strategie toe te passen tijdens de race, omdat alle informatie al aanwezig is, alles is voorbereid. Ik denk dat we zeker een strategisch voordeel hebben ten opzichte van andere teams.

Max VerstappenCoureur Oracle Red Bull Racing

Hoe OCI de racestrategieën van Oracle Red Bull Racing ondersteunt

Hoewel het seizoen 2022 uiteindelijk kampioenschappen en records heeft opgeleverd, had Oracle Red Bull Racing onderweg te maken met ernstige tegenslagen. Vroeg in het seizoen waren de eerste uitvoeringen van de Red Bull RB18-racewagen zwaarder en moeilijker te besturen, omdat alle F1-teams zich hadden aangepast aan nieuwe regelgeving die was ingesteld door de Fédération Internationale de l'Automobile waardoor de auto-ontwerpen voor 2022 volledig vernieuwd zijn. Tijdens de opening van het F1-seizoen op het Bahrein International Circuit zorgden technische problemen laat in de race ervoor dat Verstappen en Pérez zich kort voor de finish terug moesten trekken uit de race. Verstappen zou twee races later, in Australië, wederom "niet finishen", waardoor hij in twee van de eerste drie races van het seizoen waarin hij zijn titel verdedigt geen punten kreeg. Het team vertrok geen spier en bundelde zijn krachten om correcties door te voeren.

"Natuurlijk vindt niemand het leuk als er iets fout gaat, maar we kunnen ons heel snel richten op de dingen die we moeten verbeteren," aldus Verstappen. "En iedereen is heel erg gemotiveerd. Zelfs als we een moeilijk weekend hebben, dan is dat even slikken, maar daarna kijken we gelijk vooruit naar de volgende race."

Op de back-end vertrouwt Oracle Red Bull Racing op OCI als motor voor zijn strategische activiteiten. Op vrijwel dezelfde manier als met supply chain-activiteiten Monte Carlo-simulaties worden uitgevoerd om knelpunten te signaleren of als de manier waarop Wall Street-investeerders het gebruiken om portefeuillerisico's te modelleren, gebruikt het team OCI, zowel voorafgaand aan de race als in realtime tijdens de race wanneer gebeurtenissen zich ontvouwen, om simulaties uit te voeren die de kans op maximale puntentotalen van verschillende strategische keuzes meten, zoals wanneer een pitstop moet worden gemaakt en welke banden moeten worden gebruikt.

Door gebruik te maken van de lage kosten en de hoge prestaties van OCI, hebben de strategen van het team ongeveer vier miljard simulaties uitgevoerd tijdens elke race, oftewel miljoenen simulaties per seconde, tijdens het seizoen van 2022. Het team gebruikte Oracle Container Engine for Kubernetes om simulatieapplicaties in containers te plaatsen en die modellen vervolgens uit te voeren met hoogwaardige Ampere CPU's op OCI. De strategie voor technische bewerkingen van het team is vergelijkbaar met die van andere branches. Er wordt gebruikgemaakt van de automatisering van door de cloud beheerde Kubernetes om op de achtergrond de juiste verwerkingskracht te koppelen voor elk type werklast. Voor Oracle Red Bull Racing maakt toegang tot dit grote aantal simulaties de strategische beslissingen van het team gedetailleerder en zorgt het voor een toename van het betrouwbaarheidsniveau.

"Dankzij Oracle Cloud kunnen we nu meteen weloverwogen beslissingen nemen, snel reageren en ons tijdens een race aanpassen aan onze concurrenten," aldus Horner. "Oracle Cloud speelt een belangrijke rol in het resultaat van elke Grand Prix die we dit jaar hebben gewonnen en elke Grand Prix waar we belangrijke resultaten hebben behaald. Met deze oplossing hebben we dit seizoen al onze records gebroken." De 25-jarige Verstappen heeft in 2022 een nieuw record gevestigd voor de meeste overwinningen in een seizoen.

Zelfs te midden van zoveel gedenkwaardige races viel het succes van Verstappen op de baan van Hungaroring in Hongarije het meest op als blijk van zijn vaardigheid en houding, evenals van hoeveel vertrouwen de bestuurders en het team hebben in hun strategie, die wordt geleid door Will Courtenay, hoofd racestrategie, of Hannah Schmitz, hoofdingenieur strategie, bij de pitmuur op de racebaan.

"In Hongarije ging het allemaal om geduld, het kiezen van de juiste tijd om de pit in te gaan en op de juiste banden," zegt Verstappen. "Door onze strategie konden we steeds meer inhalen en vertrouwden we op wat we dachten dat goed was. En dat is hoe we de race uiteindelijk hebben gewonnen."

Het innoveren van de fanervaring en de racewereld

Voor Oracle Red Bull Racing gaat de focus op technische innovatie verder dan de startopstelling. Met behulp van Oracle CrowdTwist Loyalty and Engagement is het team The Red Bull Racing Paddock gestart, een platform waarop fans punten kunnen verdienen voor toegang tot exclusieve merchandise en digitale downloads. Sinds de lancering is het aantal loyaliteitslidmaatschappen van The Red Bull Racing Paddock met meer dan 950% toegenomen. Het team blijft mogelijkheden en inhoud toevoegen zodat fans tussen twee races en buiten het seizoen betrokken blijven.

"Het is enorm belangrijk om voorop te blijven lopen in innovatie als team, en met name bij onze fanbase, die blijft groeien," geeft Horner aan. "Van initiatieven die we hebben geïntroduceerd, zoals The Paddock, waardoor onze fans dichter bij de actie kunnen komen, tot de informatie, tot de betrokkenheid bij het team: het geeft ons de mogelijkheid om onze fans te leren kennen. De fans zijn natuurlijk de drijvende kracht achter ons team en dat is iets dat we ongelooflijk serieus nemen."

Vooruitkijkend heeft het team zich nog iets anders ten doel gesteld dat net zo zwaar kan zijn als het winnen van nog een kampioenschap: het ontwerpen en produceren van zijn eigen racemotoren. Een dergelijke overstap zou een paar jaar geleden nog ondenkbaar zijn geweest voor een bedrijf dat nog niet actief was in de auto-industrie. Cloudgebaseerde toegang tot hoogwaardige IT-resources heeft echter geholpen om te veranderen wat mogelijk is voor dergelijke geavanceerde engineering. Dus toen Honda besloot om geen F1-motoren meer te ontwikkelen, nam Oracle Red Bull Racing de gewaagde beslissing om zijn eigen motor te ontwikkelen voor het seizoen 2026. "We hebben het talent in huis, we hebben de infrastructuur, en heel belangrijk, we hebben de tools," zegt Horner.

Cloudinfrastructuur draagt bij aan een gelijker speelveld voor bedrijven die rekenkracht nodig hebben voor geavanceerde engineering, zoals CFD-berekeningen (computational fluid dynamics). Ontwerpers van producten van auto's tot koffiezetapparaten tot elektronica gebruiken CFD-tools tijdens de ontwikkeling, maar traditioneel vereiste dit enorme investeringen in datacenters op locatie, voor technologie die mogelijk slechts sporadisch zou worden gebruikt. Met OCI kunnen technici van Oracle Red Bull Racing direct aan de slag met computing geschikt voor CFD, zonder overhead wanneer die capaciteit niet in gebruik is.

"We werken op zulke hoge snelheden. Dankzij de cloudtechnologie van Oracle konden we echt aan de slag. We hoefden niet te wachten tot er een datacenter op locatie was gebouwd en konden daardoor binnen twaalf maanden van een leeg ontwerpblad naar een werkende motor gaan," aldus Horner.

Oracle Red Bull Racing neemt ook op een ander gebied deel aan het F1 Esports Series Pro Championship, waarin de beste sim-racers ter wereld concurreren voor coureur- en teamkampioenschappen. Oracle Red Bull Racing vertrouwt op OCI voor het verwerken van realtime telemetriegegevens van de gesimuleerde races, waarbij maximaal 130.000 gegevenspunten per seconde worden opgenomen tijdens een Esports-race. Deze gegevens kunnen worden gebruikt in modellen voor kunstmatige intelligentie en machine learning om de prestaties van teams en coureurs te optimaliseren.

Red Bull Advanced Technologies werkt, afzonderlijk van het F1-team, samen met Oracle AI-experts voor het ontwikkelen van methoden om AI te gebruiken die op OCI draait om de volgende generatie coureurs te helpen trainen.

"Ons eerste seizoen als Oracle Red Bull Racing was een fenomenale reis," zegt Horner. "We hebben enorm geprofiteerd van de technologie van Oracle, of het nu ging om gebruik bij de pitmuur, het ontwerpen van een nieuwe motor of de interactie met onze fans. In alle geledingen van het bedrijf heeft het werken met Oracle op en buiten de baan gezorgd voor een ongelooflijk lonend jaar."

Gepubliceerd:14 november 2022