Oracle Red Bull Racing, Oracle Cloud'un desteğiyle sezonu şampiyonlukla bitiriyor

Sürücü ve Takım Dünya Şampiyonu olan F1 takımı; gerçek zamanlı yarış simülasyonları, hayran etkileşimi, motor geliştirme ve diğer alanlarda Oracle Cloud'u kullanarak teknoloji iş ortaklığının kapsamını genişletiyor.

Paylaş:

Oracle Cloud, bu yıl kazandığımız her Grand Prix'in ve önemli sonuçlar elde ettiğimiz her Grand Prix'in sonucunda önemli bir rol oynuyor.

Christian HornerOracle Red Bull Racing Takım Patronu ve CEO'su

Olağanüstü sürüş ve teknoloji destekli strateji

Oracle Red Bull Racing sürücüsü Max Verstappen, Temmuz 2020'de Macaristan Grand Prix'i için 10. sırada yer aldığında, Şampiyon Sürücü, ilk üçte bitirmek için bile sahada ciddi mücadele etmesi gerektiğini biliyordu. Fakat Verstappen ve takım, sadece bitiş çizgisini birkaç sıra önde tamamlamakla yetinmedi. Titizlikle agresif bir yarış stratejisi planlayıp diğer yarışçıları geçme açısından kötü bir üne sahip olan bir yolda, Verstappen yaklaşık sekiz saniye önde bitirdi ve takımın bugüne kadarki en iyi geriden gelerek kazanılan birinciliğini elde etti.

Red Bull Racing

Macaristan yarışında teknolojiyle desteklenen strateji, takım çalışması ve Oracle Red Bull Racing 2022 sezonuna damgasını vuran Verstappen ile Sergio Pérez'in olağanüstü sürüşüyle öne çıktı. Bu durum, takımın, Verstappen'in Dünya Sürücü Şampiyonluğunu korumasının yanı sıra bu spor dalının en prestijli takım ödülü olan Constructors’ World Championship'i kazanmasına yardımcı oldu. Takım, her Grand Prix'ten önce ve her Grand Prix sırasında farklı senaryoları ve sonuç olasılıklarını keşfetmek için Oracle Cloud Infrastructure'ı (OCI) kullanarak milyarlarca Monte Carlo benzetimi yürütmek dahil olmak üzere, Oracle ile yakın bir teknoloji iş birliği yapmaktadır.

Verstappen konuyla ilgili şunları söyledi: "Yarış başlamadan önceki tüm simülasyonlar sayesinde, her şey önceden hazırlandığı için yarış sırasında farklı bir strateji benimsemek çok kolay. Kesinlikle diğer takımlara kıyasla bir strateji üstünlüğümüz var."

İlk F1 kupalarının her ikisini de kazanmak, küçük bir başarı değildir ve bu başarı takımın yenilikçiliğini ve sonuç almak için veri ve teknolojiyi nasıl benimsediğini gösteriyor. Oracle teknolojisi, pistteki yarışla ilgili simülasyonlara ek olarak Oracle Red Bull Racing'in, The Paddock hayran etkileşim platformunu sunmasını ve Red Bull Powertrain'in 2026 yılında duyuracağı yeni yarış motorunu geliştirmesinin ilk aşamalarını destekler.

Oracle Red Bull Racing'in takım başkanı ve CEO'su Christian Horner şöyle konuştu: "Bu sezon inanılmaz bir sezon oldu. Çok sayıda yükseliş, çok sayıda muhteşem performans gördük. Takım olarak bu sezon pistte ve pist dışında beklentileri karşıladık. Bu şampiyonluk başarımızda, teknoloji iş ortaklarıyla olan iş birliğimiz kritik bir rol oynadı."

Yarış başlamadan önceki tüm simülasyonlar sayesinde, her şey önceden hazırlandığı için yarış sırasında farklı bir strateji benimsemek çok kolay. Kesinlikle diğer takımlara kıyasla bir strateji üstünlüğümüz var.

Max VerstappenOracle Red Bull Racing Sürücüsü

OCI, Oracle Red Bull Racing'in yarış stratejilerini nasıl destekliyor?

2022 sezonunda, şampiyonluk ve rekorlar elde edilmiş olsa da, Oracle Red Bull Racing süreç içinde ciddi aksiliklerle karşı karşıya kaldı. Sezonun başlarında, F1 takımları Fédération Internationale de l'Automobile tarafından 2022 için otomobil tasarımlarını tamamen yenilemesine neden olan yeni düzenlemelere uyum sağladı. Bu nedenle, Red Bull RB18 yarış aracının ilk iterasyonları, daha ağır ve sürmesi daha zor oldu. Bahreyn Uluslararası Pisti'ndeki F1 sezon açılış yarışında, yarışın son anlarındaki teknik sorunlar, Verstappen ve Pérez'in finiş çizgisine ulaşmadan yarıştan çekilmesine yol açtı. Verstappen, iki yarış sonra (Avustralya'da) da "finişi geçemeyecek" ve unvanını korumak istediği üç yarıştan ilk ikisinde hiç puan alamadı. Takım kesinlikle tereddüt etmedi ve düzeltmeler yapmak için bir araya geldi.

Verstappen şunları söyledi: "Her şeyin yanlış gitmesi elbette herkes için çok üzücü fakat geliştirmemiz gereken noktalara hızla odaklanabiliyoruz. Herkesin motivasyonu yüksek. Zor bir hafta sonu olsa bile, elbette üstesinden gelmeye çalışıyoruz ve hemen bir sonraki haftayı sabırsızlıkla beklemeye başlıyoruz."

Arka tarafta, Oracle Red Bull Racing, strateji operasyonlarının altyapısı olarak OCI'dan yararlanıyor. Tedarik zinciri operasyonlarının, riskli noktaları tespit etmek için Monte Carlo benzetimleri çalıştırması veya Wall Street yatırımcılarının bunları portföy riskini modellemesi gibi takım da hem yarıştan önce hem de olaylar gelişirken gerçek zamanlı olarak OCI'yı kullanıyor. Ne zaman pit alanına girileceği ve hangi lastiklerin kullanılacağı gibi çeşitli strateji tercihlerinden maksimum toplam puan olasılığını hesaplayan simülasyonlar çalıştırır.

OCI'nın düşük maliyet ve yüksek performansından yararlanan takımın stratejik uzmanları, 2022 sezonu boyunca yaklaşık dört milyar simülasyon gerçekleştirdi ve bu rakam, saniyede milyonlarca simülasyon anlamına geliyor. Takım, simülasyon uygulamalarını kapsayıcıya almak ve ardından bu modelleri OCI üzerinde yüksek performanslı Ampere CPU'ları kullanarak çalıştırmak için Oracle Container Engine for Kubernetes'i kullandı. Takım, tüm sektörlerde benimsenen stratejiye benzer bir teknoloji operasyonları stratejisi benimsedi: bulutta yönetilen Kubernetes otomasyonunu kullanarak her iş yükü türünü gereken doğru işleme gücüyle eşleştirmek. Oracle Red Bull Racing için bu yüksek hacimli simülasyonlara erişim sağlamak takımın strateji kararlarını daha detaylı hâle getiriyor ve güvenilirlik düzeyini artırıyor.

Horner şunları söyledi: "Oracle Cloud ile çalışmak, gerekli anda bilinçli kararlar almamızı, hızla tepki vermemizi ve rakiplerimizin yarışta yaptıklarına uyum sağlamamızı mümkün kılıyor. Oracle Cloud, bu yıl kazandığımız her Grand Prix'in ve önemli sonuçlar elde ettiğimiz her Grand Prix'in sonucunda önemli bir rol oynuyor. Bu sonuçlarla, bu sezon tüm rekorlarımızı kırmış oluyoruz." 25 yaşındaki Verstappen, 2022'de bir sezonda en çok sayıda yarış kazanarak yeni bir rekor kırdı.

Verstappen'in Macaristan'daki Macar pistindeki başarısı, becerisi ve istikrarının ve sürücülerle takımın kendi stratejilerine ne kadar güven duyduklarının gösterisi olarak dikkat çekti. Strateji, yarış stratejisi başkanı Will Courtenay ve yarış pistinin pit alanında baş strateji mühendisi Hannah Schmitz liderliğinde geliştirildi.

Verstappen, şunları söyledi: "Macaristan'da, sadece sabırlı olmak ve doğru pit zamanı ve doğru lastikleri seçmekle kritik önemliydi. Strateji sayesinde ilerledik, doğru olduğunu düşündüğümüz şeyi yaptık ve bu şekilde yarışı kazandık."

Fan deneyiminde ve yarışta yenilik

Oracle Red Bull Racing için teknik yeniliklere odaklanmak pistin çok ötesine geçiyor. Oracle CrowdTwist Loyalty and Engagement'ı kullanan takım, geçen sezon taraftarların özel ticari ürünlere ve dijital indirilebilir içeriklere erişim elde etmek amacıyla puan kazanmasını sağlayan The Red Bull Racing Paddock platformunu kullanıma sundu. Red Bull Racing Paddock, kullanıma sunulmasından bu yana sadakatini %950'den fazla artırdı. Takım, yarışlar arasında ve sezon dışında hayran etkileşimini canlı tutmak amacıyla, özellik ve içerik eklemeye devam etti.

Horner, şunları söyledi: "Takım olarak yeniliklerin en uç noktalarında olmak ve özellikle de sürekli büyüyen hayran kitlemizle sürekli etkileşimde kalmak çok önemli. Hayranlarımızın aksiyona, bilgiye, takımla etkileşime yaklaşmasını sağlayan Paddock gibi sunduğumuz girişimler, hayranlarımızı daha yakından tanıma olanağı sunuyor. Takımımızın can damarları olan hayranlarımızla etkileşim kurmayı son derece ciddiye alıyoruz."

Takım ileride, en az bir şampiyonluk daha kazanmak kadar zorlu olan başka bir hedefe ulaşmayı amaçlıyor: kendi yarış motorlarını üretmek. Böyle bir hamlenin, otomotiv endüstrisinde olmayan bir şirket için birkaç yıl önce bile mümkün olduğu düşünülemezdi ancak yüksek performanslı bilgi işlem kaynaklarına bulut tabanlı erişim bu kadar gelişmiş mühendislikle yapılabileceklerin sınırlarını değiştirdi. Honda F1 motoru geliştirmemeye karar verdiğinde Oracle Red Bull Racing, 2026 sezonuna kadar kendi motorunu geliştirme gibi cesur bir karar aldı. Horner, konuyla ilgili şunları söyledi: "Yetenekleri işe aldık, altyapımız var ve en önemlisi gerekli araçlara sahibiz."

Bulut altyapısı, hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) hesaplamaları gibi gelişmiş mühendislik için hesaplama gücüne ihtiyaç duyan şirketler için rekabette dengeyi sağlıyor. Arabalardan kahve makinelerine ve elektronik ürünlere kadar her türlü ürünün tasarımcıları, geliştirme sırasında CFD araçlarını kullanır ancak geleneksel düzende şirket içi veri merkezlerine (yalnızca düzensiz olarak kullanılabilecek bir teknoloji) çok büyük yatırım gerekiyordu. OCI, Oracle Red Bull Racing mühendislerinin kapasite kullanımda olmadığında hiçbir ek yük olmadan CFD özellikli hesaplamada hemen çalışmaya başlayabilmelerine imkan tanıdı.

Horner şunları söyledi: "Çalıştığımız hız çok yüksek ve bu noktada Oracle'ın bulut teknolojisi gerçekten başarılı olmamızı sağladı. Sahada bir veri depolama merkezinin kurulması için beklememek, 12 aylık dönemde sıfırdan çalışan ve hazır bir motor elde etmemizi mümkün kıldı."

Öte yandan Oracle Red Bull Racing, dünyanın en iyi simülasyon yarışçılarının sürücü ve takım şampiyonlukları için yarıştığı F1 Esports Series Pro Championship'e de katılıyor. Oracle Red Bull Racing, simülasyonu yapılan yarışlardan gerçek zamanlı telemetri verilerini işlemek için OCI'dan yararlanıyor. Böylece, bir Esports yarışı sırasında saniyede 130.000 adede kadar veri noktasından veri alıyor. Bu veriler, takım ve sürücü performansını optimize etmek için yapay zeka ve makine öğrenimi modellerinde kullanılabiliyor.

Red Bull Advanced Technologies, F1 takımından bağımsız olarak yeni nesil sürücülerin eğitilmesine yardımcı olmak amacıyla, OCI üzerinde çalışan AI'ı kullanma yöntemleri için Oracle AI uzmanlarıyla birlikte çalışıyor.

Horner, şunları söyledi: "Oracle Red Bull Racing olarak ilk sezonumuz olağanüstü bir yolculuk oldu. İster pit alanında, ister yeni motor tasarlarken, ister hayranlarımızla etkileşim kurarken Oracle'ın teknolojisinden yararlandık. İşimizin her alanında, Oracle ile birlikte çalışarak pitte ve pist dışında son derece memnun edici bir sezon geçirdik."

Yayınlanma tarihi:14 Kasım 2022